Fraser Island
Door: marjoleinsengers
Blijf op de hoogte en volg Marjolein
16 Augustus 2010 | Australië, Brisbane
Ik heb weer een tripje gemaakt. Deze keer ben ik gaan kamperen op Fraser Island, het grootste zandeiland van de wereld. Ik ben daar van afgelopen woensdag tot zaterdag geweest. We gingen met de Red Frogs, een organisatie die vaker dingen organiseerd op de campus.
We werden op woensdagochtend om 7uur opgehaald met jeeps. Het was een drie uur durende rit naar sunshine beach (ofzoiets) om daar vervolgens met een veerpont naar het eiland te gaan. Op Fraser is het strand ongeveer 30 meter breed en dit wordt als doorgaande weg gebruikt. Het voelt aan alsof je rijd op sneeuw, het schuift en het is nogal hobbelig, wat de rit een heel stuk leuker maakt. Zeker aangezien ze hier nogal ruig rijden. Als het eb is kun je gewoon rijden, maar zodra het vloed isis het strand bedekt door de zee en konden we niet weg van de kampeerplek. We zagen onderweg naar de campside een dingo (een soort wilde hond), die leven hier in het wild en kunnen nog wel eens gevaarlijk zijn. Er is een jongetje van 9 door vermoord. Het geeft je een fijn gevoel dat die beesten elke avond rond je tentje sluipen;).
Eenmaal bij de tenten aangekomen was het eindelijk weer droog (het had hier 2 dagen geregend). De tent waar ik in sliep was niet waterdicht, dus we moesten eerst water lozen voordat we ons slaapplekje in konden richten. De regen stopte echter direct toen we op het eiland waren en we hebben de rest van de dagen prachtig weer gehad. Ik had geen luchtbed dus sliep op de grond in een slaapzak die nogal dun is. Comfortabel! We kregen een rondleiding en kregen meteen te horen dat er geen wc in de buurt was, alleen een tentje met een gat in de grond en een wc-bril erboven. Dat werd dus 4 dagen de bosjes in voor mij:p.
De eerste dag heb ik genoten van een geweldig uizicht over de zee. Ik heb veel dolfijnen en walvissen gezien, prachtig! Later op de avond was ook de zonsondergang een beeld om niet te vergeten. Jammer genoeg koelde het nogal snel af, waardoor we al snel met zn alle zaten de bibberen onder de algemene tent. Ik had savonds al heel wat lagen kleren aan, maar werd midden in de nacht rillend wakker.
Pas in de 3de nacht vond ik de juiste combinatie aan kleding:
4paar sokken, 2 broeken en een sportbroek, 3 hempjes, 2 shirts, 2 shirt met lange mouwen, 1 vest met muts (dichtgeknoopt over mn hoofd), een sjaal, een handdoek om mn voeten gebonden, een vest en jas om mn benen gebonden, een jas om mn bovenlijf, een badhandoek als extra deken, mn slaapzak aan de bovenkant dichtgemaakt en een extra slaapzak onder me om de kou tegen te houden. Die avond sliep ik als een baby.
De tweede dag gingen we naar de zandduinen, hebben we gezwommen in de zee (een beetje want als je ver gaat, dan zitten er haaien) en zijn we naar de champagne pools geweest. Dit waren baden die door de zee zijn uitgeslagen en afgesloten zijn van de zee door rotsen. Deze avond konden we ook douchen! lekker warm was dat en een heerlijk normale wc:D! savonds deden we spelletjes en zongen wat liedjes en speelde een tag spel. Dit was een spel dat je een wasknijper op iemand moest knijpen zonder dat die dat merkte. Dit leverde hilarische momenten op.
Op vrijdag gingen we naar het binnenland, wat een ruige tour was met de jeep! We gingen naar het birrabeen meer,wat ongelofelijk helder en blauw was. Later gingen we ook naar het regenwoud. Alles is hier zo puur en de mensen zijn er ook erg op gespitst dat er geen rotzooi achter blijft. geweldig! Deze nacht zijn we sterren gaan kijken, ik wist niet dat er zoveel waren. Ik heb de melkweg kunnen zien en twee vallende sterren.
Op zaterdag morgen ben ik om half 6 opgestaan om de zonsopgang te bekijken. Ik heb mooie foto's kunnen nemen van mij, de zonsopgang en 500stuks kleding:p Toen de zon op was konden al de kleren weer uit en heb ik in bikini op het strand liggen zonnen. Het verschil tussen de temperatuur overdag en snachts is gigantisch. De tenten werden opgeruimd, nog een groepsfoto werd gemaakt en een riviertje werd bezocht en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Het was geweldig. De natuur die ik hier zie is zo mooi.
Ik geniet nu dubbel van mn warme bedje op de nathan campus en de comfortabele wc's, maar het was het allemaal waard.
Het verhaal is erg lang geworden, maar nu zijn jullie weer helemaal op de hoogte!
Heel veel kusjes!!!
xxx
22 Augustus 2010 - 12:24
René:
Hey Marjo,
leuke verhalen allemaal ;)
T lijkt me echt een heel mooi land. En fraser island klinkt ook heel tof, lekker met zo'n jeep over het strand scheuren.
is school nog vol te houden?
hier mogen we ook weer bijna beginnen, ik heb nog een weekje vakantie. Heb er wel weer zin in gelukkig.
Ben zelf niet meer op vakantie geweest, maar wel wat dagjes weg, een paar keer weeste varen en gister nog samen met rick naar lakedance geweest op aquabest :P
Heb me dus ook goed vermaakt.
kheb me nou iig aangemeld voor je site, dus dan wordt ik eraan herinnerd wat vaker te kijken ;)
ben benieuwd naar je volgende verhaal.
Groetjes, René -
22 Augustus 2010 - 12:35
Mama:
Hoi Marjolein,
Ik kende het verhaal natuurlijk al maar toch leuk om even te lezen. Fraser Island willen je vader en moeder toch zeker ook bekijken maar dan zoeken we een ander onderkomen...
Goh, en dan moet je nu weer studeren. Wat een geweldig afwisselend leven heb je daar toch! Geniet er maar van.
Heel veel groetjes van ons allemaal! -
24 Augustus 2010 - 22:24
Iris:
heeee marjolynn!!
leuk om al je verhalen te horen. zo word ik super jaloers :(
ben echt benieuwd naar je foto's. ook fijn dat je zoveel tijd hebt om dingen te bezichtigen enzo!! half jaar alleen maar school is natuurlijk ook niks, maar zo is t ideaal ofniet?! ben echt jaloers!!!
het klinkt in ieder geval alsof je t daar enorm naar je zin hebt. hopelijk kom je ooit nog eens terug :P dus wordt sowieso niet verliefd, niet op een jongen, en ook niet op t land haha!! (ook al ben je volgens mij al verkocht)(en wij hier ook door jouw verhalen...) :)
nou, ik wacht weer op je volgende verhaal!
liefs, iris -
27 Augustus 2010 - 13:19
Marijke:
Jeeeej weer een verhaaltje van Marjo! Klinkt leuk allemaal, wat maak je toch veel leuke dingen mee :)
Ik lig op dit moment ziek op bed de huisfinancien te fixen, verschil moet er zijn ;)
have fun,
dikke kus